E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

12 Alimente Eficiente Pentru Hipertensiunea Arterialā 12 Alimente Eficiente Pentru Hipertensiunea Arterialā
Peste 1 miliard de oameni de pe glob au tensiune arterială ridicată(hipertensiune arterială), adică valori mai mari de 130 mm Hg/ 80 mm Hg.... 12 Alimente Eficiente Pentru Hipertensiunea Arterialā

Peste 1 miliard de oameni de pe glob au tensiune arterială ridicată(hipertensiune arterială), adică valori mai mari de 130 mm Hg/ 80 mm Hg.
Medicamentele sunt de obicei folosite pentru a reduce nivelul tensiunii arteriale. Însă modificarea stilului de viață, inclusiv cele dietetice, scad nivelul tensiunii arteriale la valori optime și reduc riscul de boli de inimă. Astfel, cercetările au arătat că includerea de substanțe nutritive specifice, cum ar fi potasiu și magneziu pot reduce tensiunea arterială.
Iata cele mai bune 12 alimente eficiente în hipertensiune arterială :
Citrice
: Citricele, inclusiv grapefruitul, portocalele și lămâile, pot scădea semnificativ tensiunea arterială. Cu toate acestea, grapefruitul poate interfera cu medicamentele antihipertensive, astfel este indicat sa consultați medicul înainte de a adăuga acest fruct în dieta dvs.
Somon și alți pești grași : Peștii grași sunt o sursă excelentă de grăsimi omega-3 cu beneficii asupra sănătății inimii. Aceste grăsimi reduc nivelului tensiunii arteriale prin scăderea inflamației și a nivelului de compuși care produc vasoconstricție.

Semințe de chia și in : Semințele de chia și in : conțin substanțe nutritive esențiale pentru o reglare sănătoasă a tensiunii arteriale, inclusiv potasiu, magneziu și fibre, în special atunci când sunt consumate timp de 12 săptămâni sau mai mult.
Semințele de dovleac  : Sunt o sursă concentrată de substanțe nutritive importante pentru controlul tensiunii arteriale, inclusiv magneziu, potasiu și arginină, un aminoacid necesar pentru producerea de oxid nitric, care este esențial pentru relaxarea vaselor de sânge și reducerea tensiunii arteriale.
Fasole și linte  : Fasolea și lintea sunt bogate în substanțe nutritive care ajută la reglarea tensiunii arteriale, cum ar fi fibrele, magneziul și potasiul. Numeroase studii au arătat că consumul de fasole și linte poate ajuta la scăderea nivelului hipertensiunii arteriale.
Fructe de pădure (afine, zmeura, mure, căpșuni): Fructele de pădure sunt o sursă bogată de antioxidanți, inclusiv antocianine, care sunt pigmenți ce conferă acestor fructe culoarea lor vibrantă, ce cresc nivelul de oxid nitric din sânge și reduc producția de molecule care restricționează vasele de sânge, ceea ce poate contribui la reducerea nivelului tensiunii arteriale.

Amarant : Consumul de cereale integrale precum amarantul poate ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale. Studiile arată că dietele bogate în cereale integrale vă pot reduce riscul de hipertensiune arterială. Amarantul este un bob integral, care este deosebit de bogat în magneziu.
Fistic  : Fisticul este bogat într-o serie de substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea inimii și reglarea tensiunii arteriale, inclusiv potasiu.
Morcovul : Morcovii au un conținut ridicat de compuși fenolici, cum ar fi acizii clorogenici, p- cumarici și cafeici, care ajută la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea inflamației, care poate ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale.
Deși morcovul poate fi savurat gătit sau crud, consumul lor crud poate fi mai benefic pentru reducerea hipertensiunii arteriale.
Țelina : Țelina este o legumă populară care poate avea efecte pozitive asupra tensiunii arteriale. Conține compuși numiți ftalide, care pot ajuta la relaxarea vaselor de sânge și la scăderea nivelului tensiunii arteriale.
Roșii și produse din roșii : Roșiile și produsele din tomate sunt bogate în numeroși nutrienți, inclusiv potasiu și pigmentul carotenoid licopen asociat cu efecte benefice asupra sănătății inimii și consumul de alimente bogate în acest nutrient, cum ar fi produsele din roșii, poate ajuta la reducerea factorilor de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială.
Broccoli : Broccoli este cunoscut pentru numeroasele sale efecte benefice asupra sănătății, inclusiv sănătatea sistemului circulator. Broccoli este încărcat cu antioxidanți flavonoizi, care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale prin îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și creșterea nivelului de oxid nitric din corpul dumneavoastră.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente