E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

10 Alimente cu rol analgezic-antiiflamator 10 Alimente cu rol analgezic-antiiflamator
Aloe Vera Gelul de aloe vera reprezinta un remediu excelent pentru ulcerul gastric (leziuni dureroase ale mucoasei stomacului care provoacă greaţă şi dureri puternice).... 10 Alimente cu rol analgezic-antiiflamator

Aloe Vera

Gelul de aloe vera reprezinta un remediu excelent pentru ulcerul gastric (leziuni dureroase ale mucoasei stomacului care provoacă greaţă şi dureri puternice).

Menta

Uleiul de mentă amelioreaza migrenele, cefaleea, durerile musculare şi artrita şi chiar indigestia şi balonarea, simptome cu care se confruntă persoanele care suferă de Sindromul Colonului Iritabil. Se pare ca menta poate calma durerea de cap cel puţin la fel de bine şi de repede precum Paracetamolul.

Ardeiul Iute

Ardeiul iute are in compozitie capsaicină, substanta ce inhiba senzatia dureroasa, cu proprietăţi antiinflamatoare şi calmante, motiv pentru care este folosită în creme şi plasturi împotriva durerii. Unele studii susţin că un consum regulat de ardei iute poate reduce şi preveni inflamaţiile din organism. Mai mult, iuţeala acestora păcăleşte creierul să elibereze endorfine, care reduc durerea. Ardeiul iute poate fi folosit ca remediu pentru durerile reumatice sau cele de spate.

Uleiul de Masline

Uleiul de măsline este considerat unul dintre cele mai populare remedii. Ai o tuse sâcâitoare? O lingură de ulei de măsline poate ameliora această neplăcere. Un compus din ulei numit oleocanthal funcţionează asemenea ibuprofenului. Uleiul extravirgin de măsline conţine şi lubricin, care poate uşura durerile de articulaţii şi protejează cartilajele.

Ciresele Negre

Un grup de cercetători de la Universitatea John Hopkins din Baltimore a descoperit că bioflavonoidele din cireşe, şi anume antocianii, pigmenţii care le dau cireşelor nuanţele roşiatice-negre, reduc durerea şi inflamaţia articulaţiilor, după un mecanism foarte asemănător cu cel al medicamentului de sinteză indometacin, având o intensitate a acţiunii similară cu acesta.

Somonul

Peştele de apă rece (hering, macrou, ton, somon, sardine) oferă nenumărate beneficii pentru sănătate. Un consum regulat de somon contribuie la o inimă sănătoasă, luptă împotriva durerilor cronice de spate şi de gât şi ajută la vindecarea leziunilor

Seminţele de Dovleac

Seminţele de dovleac sunt o sursă excelentă de magneziu, un mineral care poate fi de ajutor în cazul migrenelor. În plus, acestea pot preveni şi ameliora osteoporoza. Datorită conţinutului bogat în magneziu, în fosfor şi în zinc, seminţele de dovleac sunt utile în mineralizarea oaselor, a dinţilor şi în afecţiuni ale prostatei (prostatită şi adenom de prostată).

Ghimbirul

Un ingredient des întâlnit în medicina tradiţională, această rădăcină este cunoscută pentru propietăţile sale anti-greaţă şi de calmare a stomacului. Însă ghimbirul este de asemenea de ajutor în diminuarea durerilor, inclusiv dureri musculare şi crampe menstruale. Ghimbirul s-a dovedit un analgezic şi un antiinflamator natural foarte bun, asemănător ibuprofenului, fără efecte adverse.

Afinele

Afinele îngheţate au aceeaşi nutrienţi ca şi cele proaspete. Afinele sunt recomandate în cazurile de indigestie, de dureri de stomac, împotriva afecţiunilor intestinale şi diareei. Aceste fructe sunt recomandate de asemenea împotriva pietrelor la rinichi, în cazul acceselor însoţite de dureri puternice.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente