E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

1 Iunie : Farmaciile de familie 1 Iunie : Farmaciile de familie
Se anunță că începînd cu 1 Iunie anul curent, bolnavii cronic şi cei care sunt incluşi în programe naţionale de sănătate(glaucom, parkinson, boli psihice,... 1 Iunie : Farmaciile de familie

Se anunță că începînd cu 1 Iunie anul curent, bolnavii cronic şi cei care sunt incluşi în programe naţionale de sănătate(glaucom, parkinson, boli psihice, poliartrita reumatoidă etc) vor fi nevoiţi să se înscrie la o “farmacie de familie” şi să îşi cumpere medicamentele necesare exclusiv de acolo.

Farmaciile, la rândul lor, vor trebuie să întocmească liste cu asiguraţii lor şi să raporteze lunar mişcarea pacienţilor la Casa De Asigurări De Sănătate. Bolnavii vor fi obligaţi să rămână cel puţin şase luni pe lista aceleiaşi farmacii, cu excepţia cazului în care se mută din localitate.

Iată și o părere oficială :  “Conceptul de farmacie de familie e greşit. Oamenii vor înţelege că trebuie să-şi cumpere toate medicamentele de acolo. Nu se va înscrie nimeni la nicio farmacie, medicii vor trimite listele de pacienţi la farmaciile cu care lucrează ei. Şi acum se întâmplă la fel. Medicii trimit pacienţii la anumite farmacii, doar că ei nu sunt obligaţi să meargă acolo. Mă întreb, ce se întâmplă în situaţia în care farmaciile rămân fără medicamentele respective?”, se întreabă Clara Popescu, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România.

Aștept cu interes 1 Iunie să vedem dacă intradevar nu sunt doar vorbe..

 

–  VA URMA  –

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente