Sfaturi pentru primele zile de plajă
Sfaturi utile iunie 7, 2011 Elle 0
Vara a venit ! Soarele prinde pe zi ce trece mai multă putere. Primele raze pot fi plăcute, îmbietoare..însă treptat ele pot ascunde pericole. Astfel înainte de expunerea la soare trebuie să știm câteva lucruri, utile de la mic la mare.
Trebuie să ne expunem la soare în funcție de tipul de piele, astfel cei cu pielea foarte albă trebuie să facă plajă foarte puţin, până în ora 11 dimineaţa şi să folosească creme și loțiuni cu factor de protecţie cât mai ridicat (minim 30). Din păcate, aceste persoane nu se pot bronza, deoarece pigmentul care face pielea să se bronzeze nu se regăsește la ele !
În general pielea normală are nevoie de cremă cu factor de protecţie 30, aplicat chiar şi atunci când stăm sub umbrelă, deoarece chiar şi astfel ne putem arde. Trebuie știut faptul că persoanele care au suferit intervenţii chirurgicale sau operaţii estetice nu trebuie să stea la plajă cel puţin şase luni.
Pentru doamne și domnișoare ! Nu e bine să se renunţe la sutien din două motive serioase: razele UVA şi UVB provoacă arsuri insesizabile cu ochiul liber la nivelul pielii, iar mameloanele sunt foarte sensibile. Mai mult, după o expunere îndelungată la soare, sânii se lasă, deoarece se distruge colagenul din dermă.
Nu este normal ca după expunerea la soare să apară alunițe și/sau pistrui. Acesta este un semnal de alarmă că statul la soare a agresat pielea. De aceea, înainte cu două săptămâni de a te expune la soare, pentru a evita pe cât posibil apariţia acestora, trebuie ținută o cură cu sucuri proaspete de citrice şi de morcov. Acestea sunt bogate în vitamina C şi antioxidanţi, care ajută la păstrarea bronzului pe timp îndelungat şi îmbunătăţesc calitatea pielii.
Persoanele blondele trebuie să folosească obligatoriu şampoane şi creme speciale pentru păr, cu factor de protecţie solară. Altfel, părul se va deteriora grav în doar un singur sezon.
Prin bronzul excesiv ne distrugem pielea, ea fiind principalul organ de apărarea a corpului. Rolul său de a ţine
departe microbii este inhibat şi acest fapt favorizează apariţia herpesului bucal, de exemplu.
Fardurile nu au ce căuta pe pielea noastră atunci când mergem la plajă, deoarece pot provoca o depigmentare cu aspect urât sau pot genera reacţii alergice. Acest lucru este valabil şi în cazul parfumurilor.
E foarte important de ştiut că razele UVB sunt cele mai răspunzătoare de provocarea cancerelor de piele la vârste foarte fragede. Astfel, niciun copil sub vârsta de un an nu trebuie expus la soare.
No comments so far.
Be first to leave comment below.