E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Regim in afecțiuni gastroesofagiene Regim in afecțiuni gastroesofagiene
  ALIMENTE PERMISE ALIMENTE INTERZISE Carne slabă de vacă, vițel, pasăre bine fiartă sau înăbușită la cuptor, șuncă presată, crenvuști, sos alb, perișoare fierte.... Regim in afecțiuni gastroesofagiene

 

ALIMENTE PERMISEALIMENTE INTERZISE
Carne slabă de vacă, vițel, pasăre bine fiartă sau înăbușită la cuptor, șuncă presată, crenvuști, sos alb, perișoare fierte.Carne grasă, organe, carne de rață, gâscă, vânat, carne afumată, cpnserve de carne, cârnați, carne prăjită, mezeluri afumate, rântașuri, condomente, supă concentrată de carne.
Pește slab (rasol), șalău, știucă, lin, mreană, păstrăv, calcanPește gras (morun, nisetru, somn, cegă), scumbii, conserve de pește, sardele, raci, icre
Unt, margarină, ulei de porumb, de floarea soarelui, de măsline, ouă moi, omletă la aburi, ochiuri la bain-marie.Sosuri grele, untură, maioneză, omletă, ouă tari, slănină.
Lapte dulce proaspăt, iaurt, brânză de vaci, brânză cu un conținut mai mic de 30%, caș, urdă, lapte cu făinoase, lapte de pasăre.Lapte bătut, kefir, brânzeturi fermentate, brânzeturi sărate sau afumate, brânză cu un conțint de grăsime mai mare de 45%.
Legume și fructe proaspete, cartofi (copți, piureuri), supe, morcovi, dovlecei, fasole verde, spanac, mazăre verde, salată verde, piureuri, soteuri, budinci, fructe fără coajă și sâmburi, fulgi de ovăz.Varză, gogoșari și ardei, fasole boabe sau mazăre uscată, zarzavaturi crude tari, castraveți, ridichi, ceapă, usturoi, cartofi prăjiți, citrice, nuci, alone, ciuperci, condimente, murături.
Pâine integrală veche de o zi, orez, griș, macaroane, tăiței, făină de porumb, fidea, spaghete.Execesul de pâine albă sau prăjită, pâine neagră, găluști.
Fructe coapte, compot de fructe, budinci de griș sau orez, prăjituri de casă cu aluat uscat, spumă de griș cu fructe, cremă de vanilie (zahărul în cantitate mică), jeleuri, biscuiți, lapte de pasăre.Ciocolată, zahăr în exces, tort, cacao, cozonac, marmeladă, dulcețuri, gemuri, înghețată.
Apă minerală alcalină, sucuri de legume, sucuri diluate de fructe, ceai de tei, sunătoare, gălbenele.Cafea, alcool înainte de masă (în cantitate mică este permis la masă), băuturi acidulate, limonadă, cola, ceai concentrat.

 

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente

aluat uscat | ce inseamna aluat uscat | legume pentru afectiuni gastroesofagiene | prajituri cu aluat uscat | prajituri de casa cu aluat uscat | prajituri din aluat uscat | regim in afectiuni gastro-esofagiene | septilin imunitate |