E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

1.Ce este Vigrande și pentru ce se utilizează

Vigrande aparține unui grup de medicamente numite inhibitori ai fosfodiesterazei tip 5. Acestea actionează ajutând relaxarea vaselor de sânge de la nivelul penisului, permițând pătrunderea sângelui în penis în momentul excitării sexuale. Vigrande vă a ajuta să aveți o erecție numai dacă sunteți stimulat sexual.Nu trebuie să luați Vigrande dacă nu aveți disfuncție erectilă. Nu luați Vigrande dacă sunteți femeie.

Vigrande este un tratament pentru bărbații cu disfuncție erectilă, cunoscută și sub denumirea de impotență. Aceasta este situația în care un bărbat nu poate obține sau menține un penis dur, erect, adecvat pentru activitatea sexuală.

2. Înainte să luați Vigrande

Nu luați Vigrande
[red_box]
– Dacă luați medicamente denumite nitrați, deoarece asocierea cu acestea poate determina o scădere potențial periculoasă a tensiunii arteriale. Spuneți medicului dumneavoastră dacă luați oricare dintre aceste medicamente, care sunt utilizate adesea pentru ameliorarea anginei pectorale (sau durere în piept). Dacă nu sunteți sigur, întrebați medicul dumneavoastră sau farmacistul.

-Dacă utilizați oricare dintre medicamentele cunoscute ca donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil, deoarece asocierea poate determina o scădere potențial periculoasă a tensiunii arteriale

-Dacă sunteți alergic la sidenafil sau la oricare dintre celelalte componente alea Vigrande

– Dacă aveți o boală severă de inimă sau de ficat

-Dacă ați avut recent accident vascular cerebral sau un infarct miocardic sau dacă aveți tensiunea arterială mică

-Dacă aveți anumite boli congenitale rare ale ochilor (cum este retina pigmentară)

-Dacă ați avut vreodată o pierdere a vederii, determinată de neuropatia optică anterioară ischiemică non-arteritică (NOAIN).[/red_box]

Aveți grijă deosebită

[yellow_box]-dacă aveți o formă de anemie numită siclemie (anomalie a globulelor roșii din sânge), leucemie(o formă de cancer a celulelor din sânge), mielom multiplu (cancer al măduvei osoase)

– dacă aveți o deformare a penisului sau boala Peyronie

-dacă aveți probleme cu inima. În acest caz, medicul trebuie să verifice cu atenție dacă inima dumneavoastră poate permite susținerea efortului suplimentar din timpul actului sexual.

-dacă aveți în prezent ulcer al stomacului sau o tulburare de sângerare (cum este hemofilia)

– dacă prezentați o bruscă scădere sau pierdere a vederii, nu mai luați Vigrande și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră[/yellow_box]

Nu trebuie să utilizați Vigrande în același timp cu orice alte tratamente orale sau locale pentru disfuncția erectilă.

Considerații speciale în cazul copiilor și adolescenților

Vigrande nu trebuie administrat la persoanele cu vârsta sub 18 ani.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneți medicului dumeavoastră sau farmacistului dacă luați sau ați luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală.

[three_columns_one]Sildenafilul (substanța activă din Vigrande) poate interacționa cu unele medicamente, în special cu cele utilizate pentru tratamentul anginei pectorale. În cazul unei urgențe medicale, trebuie să anunțați personalul medical care se ocupă de tratamentul afecțiunii dumneavoastră că ați luat Vigrande și când ați luat. Nu luați Vigrande în același timp cu alte medicamente, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă spune că puteți să faceți acest lucru.[/three_columns_one]

[three_columns_one]Nu trebuie să luați Vigrande dacă urmați tratament cu medicamente numite nitrați, deoarece asocierea cu acestea determină o scădere potențial periculoasă a tensiunii arteriale. Spuneți întotdeauna medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați oricare dintre aceste medicamente care sunt utilizate frecvent pentru ameliorarea anginei pectorale.[/three_columns_one]

[three_columns_one_last]Nu trebuie să luați Vigrande dacă utilizați oricare dintre medicamentele cunoscute ca donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil, deoarece asocierea poate determina o scădere potențial periculoasă a tensiunii arteriale. Dacă luați medicamente cunoscute ca inhibitori de protează, cum sunt cei utilizați pentru tratamentul infecției HIV, medicul dumneavoastră vă poate recomanda începerea tratamentului cu doza minimă (25 mg) de Vigrande.[/three_columns_one_last]
[divider]
Unii pacienți care iau alfa-blocante pentru tratamentul hipertensiunii arteriale sau la măririi prostatei pot prezenta amețeli sau stare de confuzie, care pot fi cauzate de tensiunea arterială mică care apare la ridicarea bruscă în șezut sau în picioare. Unii pacienți au avut astfel de simptome atunci când au luat sidenafil în același timp cu alfa-blocante. Acest lucru este cel mai probabil să apară în primele 4 ore după administrarea de sildenafil. Pentru a reduce probabilitatea apariției acestor simptome, trebuie să urmați un tratament cu o doză stabilită de alfa-blocant, înainte de a începe să luați Vigrande. Medicul vă poate recomanda să începeți tratamentul cu do doză mai mică- de 25 mg de Vigrande.

Utilizarea Vigrande cu alimente sau băuturi

Vigrande poate fi luat cu sau fără alimente. Totuși, puteți observa că efectul Vigrande se instalează mai lent dacă îl luați în timpul unei mese consistente.

Consumul de alcool poate afecta temporar capacitatea de a avea o erecție. Pentru a obține un beneficiu maxim cu acest medicament, vi se recomandă să nu consumați cantități mari de alcool înainte de a lua Vigrande.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Sidenafilul poate cauza amețeli și tulburări de vedere. Trebuie să fiți conștient de modul în care reacționați la tratamentul cu Vigrande, înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să luați Vigrande[green_box]Luați întotdeauna Vigrande așa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur. Doza inițială este de 50 mg.

Nu trebuie să luați Vigrande mai mult de o dată pe zi.

Trebuie sa luați Vigrande cu aproximativ 1 oră înainte de momentul în care intenționați să aveți o relație sexuală. Înghițiți comprimatul întreg, cu un pahar de apă.

Dacă aveți impresia ca efectul Vigrande este prea puternic sau prea slab, discutași cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Vigrande vă va ajuta să aveți o erecție dacă sunteți stimulat sexual. Intervalul de timp în care Vigrande își începe acțiunea variază de la o persoană la alta, dar în general, variază între o jumătate de oră și o oră. Este posibil să observați că Vigrande intră mai greu în acțiune dacă îl luați în timpul unei mese consistente.

În cazul în care Vigrande nu vă ajută să obțineți o erecție sau în cazul în care erecția dumeavoastră nu durează suficient de mult timp pentru a permite finalizarea actului sexual, trebuie să spuneți medicului dumneavoastră.[/green_box]

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, Vigrande poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacții adverse raportate în asociere cu utilizarea sidenafilului(substanța activă din Vigrande) sunt de regulă ușoare până la moderate și de scurtă durată.

Dacă aveți dureri în piept în timpul sau după contactul sexual:
[red_box]

  • Stați culcat, cu capul sprijinit pe mai multe perne și încercați  să vă relaxați
  • Nu utilizați nitrați pentru tratamentul durerilor în piept
  • Contactați imediat pe medicul dumneavoastră
[/red_box]

O reacție foarte frecventă (apare la mai mult de 1 din 10 pacienți) este durerea de cap.

Reacții adverse frecvente : înroșirea feței, indigestie, tulburări de vedere, nas înfundat și amețeli.

Reacții adverse mai puțin frecvente : vărsături, erupții trecătoare pe piele, sângerare în partea din spate a ochiului, iritație a ochiului, ochi injectați/roșii, durere oculară, vedere dublă, senzații anormale la nivelul ochiului, bătăi neregulate sau rapide ale inimii, dureri musculare, senzație de somnolență, reducere a simțului tactil, vertij, țiuituri în urechi, greață, gură uscată, dureri în piept, stare de oboseală.

Reacții adverse rare : tensiune arterială mare, tesniune arterială mică, leșin, accident vascular cerebral, sângerări din nas și scădere sau pierdere bruscă a auzului.

Ce conține Vigrande?

Substanța activă este sildenafil. Fiecare comprimat conține sildenafil 50 mg sau 100 mg sub formă de citrat de sildenafil.

Celelalte componente sunt :

-nucleu : hidrogenofosfat de calciu anhidru, celuloză microcristalină(E460), crscarmeloză sodică, stearat de magneziu

– film : sepifilm 3048 galben care conține hipromeloză (CE464), celuloză microcristalină, macrogol 40 stearat, dioxid de titan (E171), galben de chinolină (E104) și macrogol 6000.