E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Pic de sare – Prima sare hiposodică lichidă Pic de sare – Prima sare hiposodică lichidă
Pic de sare – este primul produs de sare hiposodică în stare lichidă. S-a ajuns la realizarea acesteia deoarece : bolnavilor le este foarte... Pic de sare – Prima sare hiposodică lichidă

Pic de sare – este primul produs de sare hiposodică în stare lichidă. S-a ajuns la realizarea acesteia deoarece : bolnavilor le este foarte greu să renunțe la gustul sării, înlocuitorii de sare care exista pe piața (cei cu potasiu) deformează gustul mâncării și pentru că nu a existat până acum o alternativă la sarea tradițională care să aiba acelasi gust ca și sarea .

PIC DE SARE este un produs inovator, complet natural în stare lichidă obținut din sare marină cu 75% mai puțin sodiu decât sarea tradițională pentru aceeași putere de sărare.

Este recomandat pentru dieta hiposodată a persoanelor cu hipertensiune arterială, boli tiroidiene, cardiovasculare și renale.

Această sare a luat naştere dintr-o cercetare ştiinţifică aprofundată, ce a dus la o concluzie importantă: gradul de sapiditate (percepţia gustului sărat) nu este dat numai de către clorura de sodiu (doar o parte din aceasta, aproximativ 25%, actionând asupra papilelor gustative) restul fiind datorat celorlalte săruri ce se gasesc în mod natural în apa marii şi care ramân sau nu în produsele comercializate ca “sare de masă”.

Astfel s-a obţinut un produs care oferă o maximă sapiditate cu o cantitate minimă de clorură de sodiu.

Pic de sare conține toate mineralele necesare organismului nostru pentru a funcţiona în bune condiții, precum: bor, bariu, siliciu, fluor, litiu, mangan, zinc, fosfor, cupru. Analizele efectuate indică un pH uşor alcalin (7,3 > pH < 8), lucru ce însemnă că poate fi utilizată şi de către persoanele ce suferă de afecţiuni gastro – intestinale. Prezenţa minimă a clorurii de potasiu (0,029% p/p) nu implică vreo contraindicaţie pentru persoanele cu probleme renale.

Informații utile

Se recomandă adăugarea produsului în momentul servirii mesei. Un flacon este destinat consumului unei persoane pentru o lună.

1 ml (20 de picături) conține 0,1 g SodiuPentru peste, carne: zece picãturi la jumãtatea timpului de coacere sau dacã este necesar, direct în farfurie.

Pentru legume se folosește o lingurã în apa de fierbere. Pentru salate se folosește direct în farfurie dupã gust sau adaugat în dressing (de exemplu în vinegretã). Pentru paste se folosește o jumãtate de linguritã de cafea pentru fiecare farfurie de paste.

În cazul în care medicul recomandă o dietă hiposodată severă, se va cere sfatul acestuia în privința aportului de sodiu zilnic permis tinând cont că fiecare 20 de picături de “Pic de sare” conțin 0,095 grame de sodiu.  

Mod de întrebuințare

Pentru o viață sănătoasă se recomandă:
• Adaugați “Pic de sare” pe alimente preferabil după preparare, respectiv înainte de servire.
• Nu folosiți sare la prepararea alimentelor
• Nu consumați alimente conservate sau aditivate cu compuși de sodiu

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente

dieta hiposodica | hiposodica | pic de sare | pic de sare forum | pic de sare lichida | reteta acuta | sapiditate | SARE HIPOSODICA | sare lichida | sarea hiposodica | valabilitate reteta acuta |