E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Informații UTILE în plin val de Infecții Respiratorii Informații UTILE în plin val de Infecții Respiratorii
Atât tara noastră, cât și întreaga Europa traversează un val de infecții respiratorii în contextul gripei sezoniere și a noilor tulpini de covid-19. Mai... Informații UTILE în plin val de Infecții Respiratorii

Atât tara noastră, cât și întreaga Europa traversează un val de infecții respiratorii în contextul gripei sezoniere și a noilor tulpini de covid-19.

Mai jos dezbatem câteva chestiuni importante despre medicamente, conduitã și modul de administrare în plinã epidemie(declarată oficial de către oficialități).

1) Trebuie precizat cel mai important lucru și anume : Majoritatea infecțiilor respiratorii sunt date de virusuri, NU de bacterii. Fie că vorbim de răceală, gripă, infecția cu virus sincițial respirator sau Covid, sunt toate date de virusuri. În formele ușoare/moderate, infecțiile suprapuse cu bacterii apar rar; în consecință, antibioticele sunt INUTILE în majoritatea situațiilor. Se folosesc doar la recomandarea MEDICULUI!

2) Tamiflu nu se dă fără rețetă și nu e soluția universală pentru gripă. Utilizarea excesivă a antiviralelor poate duce la rezistența virusurilor la ele. Prevenirea gripei se face în primul rând prin vaccinare.

3) Intervenim în scăderea temperaturii, doar în cazul în care aceasta depășește 38,5Grade, deoarece scăderea agresivă a unei febre moderate (ex. până în 38) poate chiar încetini vindecarea. Vorbim aici stric despre copii mari și Adulți!

4) Există multe produse vândute online care sunt promovate ca oferind o imunitate “de fier”. Majoritatea nu fac nimic. O imunitate bună împotriva infecțiilor de sezon se obține printr-un stil de viață sănătos și prin vaccinare.

5) Spray-urile care desfundă nasul (de tip Olynth, Vibrocil, Bixtonim) NU se folosesc mai mult de 5 zile continuu; altfel, dau dependență.

6) Aspirina, paracetamolul și ibuprofenul NU previn și NU vindecă răceala, gripa și Covid. Ele se folosesc strict la nevoie pentru a calma pe moment durerea și febra, fără depășirea dozelor recomandate și NU MAI MULT DE 5 ZILE!

De precizat cã Aspirina Simplă și Ibuprofenul se administraeza cu precauție la cei care suferă de astm bronșic, ulcer sau Hipertensiune Arterială iar Paracetamolul e cu risc la cei cu boli hepatice.

7) Multe medicamente pentru calmarea simptomelor de răceală (ex. Coldrex, Theraflu, ParaSinus, Nurofen Răceală și Gripă, Fervex) sunt cu risc la cei cu tensiune crescută (și alte boli de inimă), epilepsie, glaucom etc. Atenție la tot ce conține pseudoefedrină, fenilefrină, feniramină, clorfeniramină.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente