E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Testul Proteina C Reactivã – Indicã Infecții sau Inflamații Testul Proteina C Reactivã – Indicã Infecții sau Inflamații
CRP Test : este un autotest rapid pentru depistarea semnificativă a proteinei C reactive din sange total. Proteina C Reactivã (CRP) este o proteina... Testul Proteina C Reactivã – Indicã Infecții sau Inflamații

CRP Test : este un autotest rapid pentru depistarea semnificativă a proteinei C reactive din sange total. Proteina C Reactivã (CRP) este o proteina produsa in principal de ficat, iar concentratia acesteia creste ca urmare a unei leziuni, infectii si inflamatii.

Desi aceasta nu este un marker specific unei anumite afectiuni, CRP este utilizatã ca indicator de diagnostic generic al unei infectii sau inflamatii si pentru a monitoriza pacienții postoperator. Nivelurile CRP in sange sunt ridicate in cazul infectiilor bacteriene si scazute in timpul unor infectii virale. Din acest motiv, dozarea proteinei C reactive poate reprezenta un instrument util pentru a defini originea unei stari inflamatorii.

Monitorizarea nivelurilor CRP in timp ajuta la definirea eficacitatii unei terapii si la evaluarea procesului de vindecare a unui pacient. Nivelurile CRP din sange ating concentratia maxima intre 24 si 48 ore de la aparitia primelor simptome de infectie/inflamatie si incep sa scada odata ce infectia/inflamatia se diminueaza.

CRP Test este un test imunocromatografic rapid pentru depistarea semicantitativa a proteinei  C reactive in probele de sange uman. Acesta foloseste anticorpi monoclonali conjugati cu aur si  incorporati in banda reactiva.

Mod de utilizare:

Poate fi utilizat in cazul unor simptome de infectie sau  inflamatie, cum ar fi febra, dureri de cap sau slabiciune  sau pentru a monitoriza procesul de vindecare ulterior unei interventii chirurgicale sau a unor leziuni minore.

Testul poate fi utilizat si pentru a monitoriza eficacitatea unui tratament terapeutic, iar acesta poate fi efectuat in orice moment al zilei.

Daca rezultatul este pozitiv si concentratia  CRP este mai mare de 10mg/l, faceti trimitere la  sectiunea „Rezultatele interpretarii” si contactati medicul  dumneavoastra cat mai curand posibil, deoarece poate fi necesar tratament cu antibiotic.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente