Alimente care devin toxice dacă le reîncălzești !
Stiri Medicale iunie 30, 2022 Elle 0
Am găsit zilele trecute articolul acesta. Numaidecât l-am deschis și citit cu interes. Se pare ca erau lucruri pe care ori nu le știam, ori le treceam cu vederea. Unele chiar importante pentru sănătatea organismului nostru.
Se cunoaște faptul ca unele alimente își schimbă compoziția și își pierd proprietățile nutritive, multe dintre ele devenind toxice dacă sunt reîncălzite.
Iată care sunt cele opt alimente pe care ar trebui să eviți să le reîncălzești:
Ciupercile : sunt ideale pentru organism atunci când sunt consumate imediat după preparare, iar în cazul în care rămân neconsumate, cel mai bine ar fi să le mâncăm reci. Acest lucru este valabil și în cazul în care au fost preparate supe sau mâncăruri ce conțin ciuperci. Atunci când sunt reîncălzite, ciupercile își schimbă compoziția de proteine și implicit gustul și pot apărea probleme digestive (balonări, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sănătății sunt practic inexistente.
Carnea de pui : deasemenea carnea reîncălzită își schimbă compoziția proteinelor, astfel nu este recomandabilă o reîncălzire la temperaturi ridicate, a cărnii de pui care conține mai multe proteine decât carnea roșie. Dacă ești consumator de carne, mai bine o mănânci rece decât să o reîncălzești.
Cartofii : Cartoful este un aliment extrem de nutritiv care nu trebuie reîncălzit pentru că își va pierde din proprietăți, devenind chiar toxic. Mănâncă-l imediat după preparare sau chiar rece – atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care îți va da acel sentiment de sațietate pentru mai mult timp.
Spanacul : este un aliment cu un procent ridicat de nitrați, care în momentul reîncălzirii se transformă în nitriți- care au potențial cancerigen pentru corpul uman. Așadar cel mai indicat ar fi să mâncați o mâncare de spanac imediat după ce a fost făcută, pentru a vă bucura de beneficiile spanacului.
Sfecla : in același fel se procedează și cu sfecla. Aceasta conține nitrați , iar în momentul în care vor fi reîncălziți, se vor transfoma în nitriți
Țelina și morcovii : Țelina, una dintre cele mai frecvent utilizate legume la prepararea supelor, trebuie întotdeauna scoasă din supe după ce a fost gătită, împreună cu morcovii, sau trebuie mâncate proaspăt preparate. De asemenea, aceste două legume conțin nitrați. Puteți reîncălzi supa dacă scoateți din ea țelina și morcovii.
Ouă : Ouăle sunt alimentele cu cel mai mare risc în momentul în care sunt reîncălzite, întrucât acestea vor deveni toxice în momentul reîncălzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplică produselor alimentare în cazul în care ouăle sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se referă la felurile de mâncare în care sunt implicate ouă fierte sau prăjite.
No comments so far.
Be first to leave comment below.